Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

A Hagyó Kft. hatékonyságának bel és külföldi piacokon való növelése, a munkahely megtartás és optimalizálás jegyében, különös tekintettel a kialakult nemzetközi válság helyzetre.

Projekt tartalmának bemutatása: A projekt során beszerzett eszközök és berendezések jelentősen növelik cégünk hatékonyságát, a munkák minőségét, ezáltal közvetlenül és közvetetten is hozzájárulnak árbevételünk és eredményességünk növekedéséhez, közvetetten pedig a munkaerő megtartáshoz és ennek növeléséhez is. E mellett mind a mérnöki előkészítési mind a fizikai gyártási munkák folyamatainak optimalizálása, ezáltal hatékonnyá és gazdaságossá tétele érhető el.  A mérnöki tervezőrendszerek és hozzá kapcsolódó szoftverek nemcsak a tervező és gyártástámogató mérnökök munkáját teszik gyorsabbá és egyszerűbbé, hanem a vállalaton belüli egyes szakágak együttműködésére is serkentőleg hatnak. A híddaru lehetőséget biztosít nagyobb tömegű berendezések mozgatásához a gyártási, összeszerelési munkafázis során A termékfejlesztés eredményeként, illetve a jelenleg ismert export igény kielégítésével pedig elérhetővé válnak olyan piaci szegmensek is melyek új távlatokat nyitnak meg, árbevétel növekedést jelenthetnek.

A kedvezményezett neve:  Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

Szerződött támogatás összege:   17 896 326 Ft

Támogatás mértéke: 69,999997%

Projekt befejezése: 2021.06.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03430

 

*

Különböző gyümölcs- és gabonapárlatok analitikai és érzékszervi összehasonlítása. 

Célunk az általunk kidolgozott egyedi technológiák továbbfejlesztése az erjesztés és lepárlás területén. Jelen projekt során a laborvizsgálatok alapján egy dinamikus kapcsolat kimutatását várjuk az erjedés és a lepárlás között. A fejlesztések során elsődleges célunk a kíméletes, „TERMÉKBARÁT TECHNOLÓGIÁK”® megalkotása. További célunk az ideális hatásfok biztosítása mellett a késztermék minőségének optimális szinten tartása, valamint a gyümölcsök elsődleges illatanyagainak a párlatban történő megőrzése. Ennek érdekében ötvözzük a hagyományos berendezéseket a legújabb kutatási eredményekre támaszkodó modern egységekkel, a folyamatirányítás rendszerét pedig egy ipari számítógépre bízzuk. A különböző típusú gyümölcs és gabonapárlatok analitikai és érzékszervi összehasonlítása által (pl.: pH, vezetőképesség, oldott oxigén, sűrűség, viszkozitás, etanol, metanol, GC aroma profil) a meglévő technológiák továbbfejleszthetőek. A számítógépes vezérlés finomhangolása is megvalósíthatóvá válik. A teszteredmények ismeretében a meglévő irányított erjesztési technológiánkat és vezérlőrendszerünket kívánjuk továbbfejleszteni. De ha eddig ismeretlen, számunkra új értékeket és összefüggéseket mutatnak ki a kutatók, akkor egy teljesen új rendszer létrehozása is megvalósítható.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege

4.800.000 Ft.

A támogatás intenzitása: 100%

Projekt befejezése: 2019.11.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.4-15-2018-00051

Kedvezményezett: Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 3508 Miskolc, Futó utca 77.

Megvalósítás helyszíne: 3508 Miskolc, Futó utca 77.

Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság                                                                                 1539 Budapest, Postafiók 684.

*

Piaci megjelenés támogatása a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nél

Társaságunk, a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1999-ben történt megalakulása óta foglalkozik élelmiszeripari berendezések és technológiák fejlesztésével, gyártásával illetve installálásával.

Cégünk tulajdonosi körét két magánszemély adja, akik az alapítás óta teljes jogkörrel rendelkeznek. A tevékenységi körön belüli kiemelt fontosságú üzletágaink közé tartozik a borászat, lepárló és egyéb élelmiszeripari berendezések és technológiák tervezése. Vállalkozásunk gazdálkodása stabil, amely több tevékenység együttes működésén nyugszik, piacát és termék kínálatát megalapítása óta folyamatosan bővíti. A projekt keretén belül a Hagyó Kft. célja lepárló üzemi és borászati technológiák exportálása eddig számunkra idegen piacokra. Az iparág számára kiemelkedően fontos ipari kiállításokon, illetve szakmai vásárokon való részvétel 2 fő célt szolgál. Egyrészt lehetővé teszi, hogy társaságunk kiállítsa releváns termékeit és bemutassa szolgáltatásait a megcélzott piacok résztvevőinek, potenciális vásárlóinak. Másrészt lehetőséget teremtünk cégünk amerikai vásárokon lévő munkatársainak, hogy első kézből ismerhessék meg a helyi piac sajátosságait, ezáltal felmérve a piacban rejlő különböző lehetőségeket valamint hatékonyabbá téve cégünk jövőbeli marketing stratégiáját.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

7.499.375 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezése: 2015.11.23.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.1-14-2014-00124

Kedvezményezett: Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 3508 Miskolc Futó utca 77.

Megvalósítás helyszíne: 3508 Miskolc Futó utca 77.

Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium 1139 Budapest Váci út 83.

 

 

Technológiafejlesztés a Hagyó Kft-nél

Társaságunk, a Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1999-ben történt megalakulása óta foglalkozik élelmiszeripari berendezések és technológiák fejlesztésével, gyártásával illetve installálásával. Cégünk tulajdonosi körét két magánszemély adja, akik az alapítás óta teljes jogkörrel rendelkeznek. A tevékenységi körön belüli kiemelt fontosságú üzletágaink közé tartozik a borászat, lepárló és egyéb élelmiszeripari berendezések és technológiák tervezése. Vállalkozásunk gazdálkodása stabil, amely több tevékenység együttes működésén nyugszik, piacát és termék kínálatát megalapítása óta folyamatosan bővíti.
Jelen projektben új termékek gyártásának bevezetésével, jelenlegi gyártástechnológiánk fejlesztésével, illetve a megfelelő számítógépes támogatás használatával versenyképességünk növelését tűztük ki célunknak. Elsődlegesen fémmegmunkálási tevékenységhez kapcsolódó gyártótechnológiai eszközöket kívánunk beszerezni. Gyártási kapacitásunkat 3 db új technológiai eszköz üzembe állításával kívánjuk bővíteni Eszközlistánkon szerepel egy maró-gravírozógép; lemez préselésére megmunkáló gép, valamint egy tartályfenék peremező, illetve egy vállalatirányítási rendszer, amely 12 szoftverből és 10 hardverből áll.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

31.640.065 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezése: 2016.12.19.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00787

Kedvezményezett: Hagyó Kft.

Székhely: 3508 Miskolc Futó utca 77.

Megvalósítás helyszíne: 3508 Miskolc Futó utca 77. Hrsz.: 40789/23

Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium 1139 Budapest Váci út 83.

 

 

Bioinformatikai alapokra helyezett, prémium minőségű párlatok gyártására alkalmas berendezések exportkapacitás bővítésére irányuló fejlesztése

A projekt célja egy prémium minőségű végtermék előállítására alkalmas komplex gyártási folyamat, valamint az ehhez szükséges speciális berendezések és egyedi gépek kifejlesztése. Az első fázisban a kutatások és a termékfejlesztési központ építési munkái, a második fázisban a kutatási eredményekre alapozott technológia fejlesztése során a prototípus termékek gyártása, a harmadik fázisban a kereskedelmi célra szánt végleges paraméterezésű és felszereltségű berendezések és eszközök sorozatgyártásának kialakítása az új termékfejlesztési központban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási
program keretében nyújtott támogatás összege:

179.907.598 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezése: 2018.05.15.

Kedvezményezett: Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 3508 Miskolc Futó utca 77.

Megvalósítás helyszíne: 3508 Miskolc Futó utca 75.

Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium 1051 Budapest, József nádor tér 2-4.