Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.„Innovatív Pálinka és Párlatkészítő Technológiai Rendszer Prototípusa és részegységei kifejlesztése exportképes élelmiszeripari gyártóberendezés-család létrehozása”

A Hagyó Kft. korábbi innovatív kutatásainak eredményét felhasználva, erre szorosan építkezve, és mindezt tovább fejlesztve egy újabb hiányzó piaci láncszemet hozna létre, mely a lepárló berendezésekről kinyert párlatot különféle fizikai behatásoknak teszi ki (hőmérséklet, ultrahang, UV sugárzás, álandó és pulzáló mágnesestér, inert gázok, oxigén, növényi töltetek és ezek megfelelő kombinációi). Egy olyan innovatív fejlesztés valósul meg, mely során egy komplex párlat kezelő technológia kidolgozása történik, amelynek ipari alkalmazása esetén magas minőségű, a piacnak leginkább megfelelő, irányítottan és tudatosan befolyásolt párlatok minőségi előállítása válik lehetővé, lerövidítve ezzel a párlatok pihentetési és érlelési idejét. További célunk egy prémium minőségű végtermék előállítására alkalmas (nyomon követhető) komplex gyártási folyamat kialakítása, valamint az ehhez szükséges berendezések és egyedi gépek kifejlesztése, mely integrálható a korábbi fejlesztésű technológiáinkhoz, de más gyártók lepárló berendezéseivel is kompatibilis lehet. Meghatározó műszaki részei: - Új konstrukciójú ultra modern lepárló berendezés fejlesztése az Ipar 4.0 alapján, mely alkalmas az inert gázok szabályozott használatára a teljes lepárlási ciklus szakaszában és fel van készítve arra, hogy a pára és vagy a párlat útjába a növényi alkotó elemekkel a tudatos és vezérelt mecerációt lehessen megvalósítani. - Párlat érlelő és felügyelő berendezés (aromatechnológiai berendezés) a már lepárolt és tárolt párlat útjába iktatva, különféle fizikai hatásoknak teszi ki a rajta áthaladó párlatot, tudatosan befolyásolva ezzel ennek későbbi fejlődést, érlelési idejét érzékszervi tulajdonságait. A pálinka/párlathordós érlelési folyamatokat igazolhatóan optimalizáló és reprodukálható berendezés úttörő szerepet töltene be világpiacon. A projekt eredményeként létrejövő berendezések világszinten is magas technológiai színvonalat képviselnek, amellyel kiváló minőségű termékek állíthatók elő rendkívül gazdaságos módon. A projekt technológia-fejlesztéssel, anyagbeszerzéssel, személyi jellegű költségekkel, szakértői szolgáltatás igénybevételével valósul meg. A beruházás megvalósítási helyszíne a cég székhelye: Miskolc Futó utca 77. hrsz.: 40789/23.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege: 225 407 196 Ft.
Támogatás mértéke: 61.97 %
Projekt tervezett befejezése: 2024.06.30.
Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00252
Kedvezményezett: Hagyó Kft.
Székhely/megval. helszín: 3508 Miskolc, Futó u. 77. hrsz: 40789/23.
Támogató: Miniszterelnökség /1139 Budapest Váci út 83./

 

*

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Adós neve: Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása:

A Hagyó Kft. likvid működésének zavartalan biztosítása, a működési költségek finanszírozásán keresztül.

Hitelprogram azonosítójele: GINOP8.3.5-18/B

Szerződött visszatérítendő hitel összege: 136.045.750.-Ft

 

*

 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Adós neve: Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása:

A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

Hitelprogram azonosítójele: GINOP8.3.5-18/B

Szerződött visszatérítendő hitel összege: 25 Millió Forint

 

*

 

A Hagyó Kft. hatékonyságának bel és külföldi piacokon való növelése, a munkahely megtartás és optimalizálás jegyében, különös tekintettel a kialakult nemzetközi válság helyzetre.

Projekt tartalmának bemutatása: A projekt során beszerzett eszközök és berendezések jelentősen növelik cégünk hatékonyságát, a munkák minőségét, ezáltal közvetlenül és közvetetten is hozzájárulnak árbevételünk és eredményességünk növekedéséhez, közvetetten pedig a munkaerő megtartáshoz és ennek növeléséhez is. E mellett mind a mérnöki előkészítési mind a fizikai gyártási munkák folyamatainak optimalizálása, ezáltal hatékonnyá és gazdaságossá tétele érhető el.  A mérnöki tervezőrendszerek és hozzá kapcsolódó szoftverek nemcsak a tervező és gyártástámogató mérnökök munkáját teszik gyorsabbá és egyszerűbbé, hanem a vállalaton belüli egyes szakágak együttműködésére is serkentőleg hatnak. A híddaru lehetőséget biztosít nagyobb tömegű berendezések mozgatásához a gyártási, összeszerelési munkafázis során A termékfejlesztés eredményeként, illetve a jelenleg ismert export igény kielégítésével pedig elérhetővé válnak olyan piaci szegmensek is melyek új távlatokat nyitnak meg, árbevétel növekedést jelenthetnek.

A kdevezményezett neve:  Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft

Szerződött támogatás összege:   17 896 326 Ft

Támogatás mértéke: 69,999997%

Projekt befejezése: 2021.06.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03430

 

*