Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
ELISMERÉSEINK

 

B.-A.-Z. MEGYE ÉV VÁLLALKOZÓJA DÍJ 2018

 

 

Társaságunk megalakulása óta folyamatosan fejlesztjük termékkínálatunkat, jelentős anyagi- és humánerő ráfordítással keressük az új utakat és lehetőségeket új technológiák és berendezések megalkotására. Ennek keretében 2005-től több, sikeres kutatás-fejlesztési projektet vittünk véghez, melynek eredményeképpen 10 új szabadalmat nyújtottunk be.

Fejlesztési tevékenységünk tudományos megalapozása érdekében 2009-ben konzorciumi megállapodást kötöttünk a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Kokoferm Kft-vel és a Wessling Hungary élelmiszer laboratóriummal. A közös kutató munkánk eredményeinek felhasználásával történt meg a „HAGYÓ-SPIRIT” lepárlóberendezés-családunk továbbfejlesztése, új rendszerű részegységek és vezérléstechnológia kidolgozása.

Cím:

Magas minőséget előállító borászatok és pálinkafőzdék teljes erjesztés szabályozásának kifejlesztése integrált bioinformatikai automatizálással.

Célkitűzés: A címben megfogalmazott technológia kifejlesztése.
Kezdet: 2005.06.01.
Befejezés: 2006.11.30.
Eredmények: A célkitűzésben megfogalmazott célokat elértük, kifejlesztve az új technológiát és annak eszközeit. Nagyrészt ennek a fejlesztésnek köszönhető, hogy az irányított erjesztés területén piacvezetők vagyunk Magyarországon.
 

Cím:

Modern pálinkafőző és lepárló berendezés prototípusának kifejlesztése számítógépes folyamatszabályozással.

Célkitűzés: A pálinka és lepárló berendezések piacán megítélésünk szerint világviszonylatban egyedülálló komplex lepárlási technológia kifejlesztése, teljesen új szabályozási és műszaki megoldásokra támaszkodva, melyek korábbi két szabadalmunk felhasználására épül.
Kezdet: 2007.01.15.
Befejezés: 2007.08.15.
Eredmények: A projekt során kifejlesztettük a „HAGYÓ-SPIRIT” lepárlóberendezés-családot, számítógépes folyamatszabályozással.
   

Cím:

Magas minőséget előállító pálinkafőzdék teljes folyamatirányítási technogiájának kidolgozása integrált automatizálással a gyümölcsfeldolgozástól a jövedéki készletnyilvántartásig.

Célkitűzés: Egy teljesen komplex pálinka (párlat) főző technológia berendezéseinek kialakítása, a gyümölcsfeldolgozástól, a palackozásig. A folyamatban résztvevő berendezések teljes körű automatizálása számítógépes felügyelettel. A technológiát csak teljesen globális rendszerben szabad kialakítani, de a részfolyamatok modulárisan kell, hogy illeszthetők legyenek egymáshoz.
Kezdet: 2008.03.01.
Befejezés: 2010.12.31.
Eredmények: A projekt során kifejlesztettük a magas minőséget előállító pálinkafőzdék komplex folyamatirányítási technológiáját integrált automatizálással. Jelenleg ez a piacon lévő egyetlen vezérlési rendszer, amely a teljes pálinkatechnológiát átfogó számítógépes felügyeletet biztosít egy, moduláris felépítésű.
   

Cím:

Eredetvédett pálinkák előállításának és nyomonkövetési rendszerének kutatás-fejlesztése.

Célkitűzés: A projektben a Hagyó Kft-n kívül a Wessling Hungary Kft. a Kokoferm Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem fogott össze, hogy hozzájáruljon a “hungaricum” pálinkatermékek versenyképességének növeléséhez.

A projekt tevékenységei:

  • A földrajzi árujelző oltalom alatti pálinkák előállításának és nyomon követési rendszerének fejlesztése, a teljes technológiai láncon keresztül, referencia adatbázis felállítása
  • Új pálinka gyártási technológia kifejlesztése, amely a lepárlási paraméterek programvezérelt beállítását az erjesztett cefre összetételének függvényében valósítja meg, a kiváló minőségű, versenyképes termékek előállítása érdekében.
  • Új pálinka védjegyrendszer kialakítása, amelynek odaítélése a műszeres és érzékszervi vizsgálatok komplex rendszerén alapul.
Kezdet: 2009.10.01.
Befejezés: 2013.09.30.
Eredmények: A projekt eredményei:
  • Új technológia és adatbázis kifejlesztése a földrajzi árujelző oltalom alatt álló pálinkák eredetvédettségének igazolására.
  • Új pálinkagyártó technológia, amely a lepárlási paramétereket a lepárlásra kerülő cefre összetételének függvényében határozza meg.
  • Pálinka védjegy rendszer bevezetése. A projekt eredményei a legszélesebb körben terjesztésre kerülnek. A védjegy már bejegyzésre került.