Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

HŐHAGYÓ 500/2  ÉS  HŐHAGYÓ 1000/2 BORÁSZATI HŰTŐ-FŰTŐ BERENDEZÉSEK

 
Berendezésünk alkalmas minden olyan folyadék állapotban lévő élelmiszer (bor, must) adott határok közötti hűtésére, illetve fűtésére, aminek viszkozitása ezt lehetővé teszi. Nagy előnye, hogy szélsőséges hőmérsékleti viszonyok mellett is lehetőséget biztosít a megadott hűtési és fűtési paraméterek betartására. Borászatokban egyaránt alkalmas a bor vagy a must hűtésére, fűtésére, valamint hőmérsékletének adott határok közötti automatikus szinten tartására, ezáltal az irányított erjesztés megvalósítására. Ezen kívül hidegkezelésre, valamint almasav bontásra.

Berendezésünk fejlesztésénél törekedtünk a kis üzemek sajátosságainak szem előtt tartása mellett, egy elérhető áru, de ugyanakkor maximális technológiai biztonságot nyújtó berendezés megalkotására.

Alkalmazási terület:  üdítőital gyártás, borüzemek, sörüzemek, tejüzemek

 

Technológiai lehetőségek paraméterek:

  1. Szüret idején must hűtése, ülepítés céljából 25 °C– ról 10 °C–ra, napi 50 hl-es mennyiségben.
  2. Irányított erjesztés max. 500 hl-es mennyiségben max. 12-18 °C- fokon lefutó erjedéssel 10 napos erjesztési ciklusra számolva.
  3. Must fűtése az erjedés indításához 10 °C–ról 18 °C–ra, napi 50 hl-es mennyiségben.
  4. Bor fűtése almasav bontáshoz + 22 °C hőmérsékletre. 
  5. Bor hideg kezelése: -4 °C–ra, majd hőmérséklettartás 5-6 napon.
  6. Hűtés-fűtés 5 hl/óra esetében 10-15 °C hőmérsékletváltoztatás átfolyásos (körfejtéses) rendszerben, az opciós kiegészítésben szereplő cső spirálos hőcserélővel.
  7. Terem és tárolótér hűtés-fűtés opciós kiegészítéssel.
Műszaki paraméterek: HŐHAGYÓ – 500/2 HŐHAGYÓ – 1000/2
     
Teljesítmény: 50 hl/nap + -  8-15 °C dT 100 hl/nap + -  8-15 °C dT
Max.  hőfok: 30 °C ajánlott 25 °C 30 °C ajánlott 25 °C
Min. hőfok:  5 °C ajánlott – 3 °C  5 °C ajánlott – 3 °C
Max. villamos teljesítmény: 4,5 kW 7 kW
Max. felvett áram: 3 x 10 A 3 x 16 A
Hevítési mód: elektromos elektromos
Hűtési mód: kompresszoros kompresszoros
Szekció szám: 1 1
Hő átadó közeg: monopropilén glykol monopropilén glykol
Hőszigetelés: poliuretán poliuretán
Váz anyagminőség: 1.4301 rm acél (AISI 304) 1.4301 rm acél (AISI 304)
Váz kialakítása: mobil, rozsdam., monoblokk mobil, rozsdam., monoblokk
Burkolat anyagminőség: 1.4301 rm acél (AISI 304) 1.4301 rm acél (AISI 304)
Felületminőség: szálcsiszolt (K240) szálcsiszolt (K240)
Hőszigetelő típ.: poliuretán poliuretán
Méretei: 700 x 600 x 1300 700 x 600 x 1300
Súly: 120 kg 120 kg

Fenti berendezéseinket kifejezetten a kis borászatok számára fejlesztettük ki. A gépünk mindazokkal a műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nagy borászatok berendezései. Rendszerünket teljesen univerzálisra terveztük, ezért opcióban lehetőséget biztosítunk egy csőspirálos hőcserélő beépítésére is az egységbe. Ennek segítségével a hűtőpalást nélküli tartályokban, hordókban lévő borok is hűthetővé, illetve fűthetővé válnak, illetve szüret idején lehetőség van a nagy rendszerekhez hasonlóan a mustok intenzív hűtésére, valamint fűtésére az erjedés indításához.

Műszaki megoldásából adódóan az opcióként rendelhető cső spirálos hőcserélő lehetőséget biztosít technológiai meleg víz előállítására is.(Pl. tartályok, hordók, szűrők mosásához)

Opcióban:

  • Tartályonként előre beépített szabályzó egység és vezérlő mágnes szelep a tartályok hűtéséhez.
  • Hűtőköpeny nélküli tartályok hűtése és fűtése esetében merülő hűtőlapok egyedileg.
  • Körfejtéses rendszerű, hűtés-fűtés csőspirálos hőcserélővel.
  • Terem és tárolótér hűtésére, és fűtésére léghűtő egység.