Termékek > Gyümölcsfeldolgozás > Hagyó Multi
BEMUTATÓ ANYAG>>>>>>
HAGYÓ MULTI
Egyedi fejlesztésű többfunkciós berendezés kisgazdaságok és közösségek számára
A HAGYÓ-MULTI berendezés a nagyüzemi élelmiszergyártással ellentétben a tradicionális, kézműves jellegű és a hagyományos eljárásokon alapuló élelmiszerkészítés folyamatát könnyíti meg, XXI. századi technológia alkalmazásával.
A többfunkciós berendezés ideálisan illeszthető a kisüzemi szférába, létrehozásával sikerült megalkotni egy olyan eszközt, mely egyedülálló a piacon.
Egyszerű kezelhetősége és rendkívüli sokoldalúsága révén alkalmas arra, hogy egy családi gazdaság szinte teljes termékskálájának elkészítésében használható legyen. Nem csak gyümölcsök feldolgozására (lekvár, szörp, gyümölcslé), hőkezelésére, hanem illóolajok és pálinka lepárlására, sajtok készítésére, méz töltés előtti melegítésére (elfolyósítás), de akár húskészítmények hőkezelésére, zsírsütésre, forraltbor készítésére is kiválóan alkalmas.
Felépítése rendkívül praktikus (dupla falú üst, a kifolyócsonk alá nagyobb edény is aláfér), a berendezés teteje teljes egészében felnyílik, így lehetőség van az egyedi keverőszerkezet, vagy a kosarak kiemelésére is.
Az üst könnyen tisztítható, ennek köszönhetően a berendezéssel előállítható végtermékek sora széles határok között változtatható anélkül, hogy termékváltáskor fennállna annak a kockázata, hogy a korábbi termék zamatanyagai bármilyen formában is befolyásolnák a következő termék ízét.
ALAPKIVITEL ALKALMAS
LEKVÁRKÉSZÍTÉS:
letapadásmentes, élelmiszeripari szilikonlapátos keverő, nagy kitárolócsonk
BEFŐZÉS, TARTÓSÍTÁS:
üveges befőtt, savanyúság, szósz és zöldségkrém készítése kontrolált hőkezeléssel
NAGYKONYHAI BERENDEZÉS:
abálás (disznóvágás), meleg italok (pl. forralt bor) és bármilyen étel elkészítése (pl. gulyásleves) valamint takarmánynövények előfőzése
EGYEDI KIEGÉSZÍTŐKKEL ALKALMAS
(egymásra helyezhető 2 részes üstkosár, véghűtő, aromaoszlop, epruvetta, illóolaj elválasztó, sajtkeverő, stb.)
MÉHÉSZET
méz- pergetés, cukoroldás, krémesítés és viaszolvasztás
SAJTKÉSZÍTÉS
kontrollált hőkezeléssel, egyedi keverővel és sajthárfával
KISÜSTI PÁLINKAKÉSZÍTÉS
szakaszos üzemű kétlépcsős lepárló
magas szárazanyag tartalmú alapanyagok (pl. törköly) lepárlása
PÁRLATKÉSZÍTÉS AROMAOSZLOPPAL
egylépcsős lepárlóként akár gin, whisky (gabona elcukrosítás) készítésére is alkalmas
GYÓGYNÖVÉNYLEPÁRLÁS
illóolaj kinyerése gyógy– és fűszernövényből (pl. levendula) beépített gőzgenerátorral
SÖRKÉSZÍTÉS
egyedi maláta- és komlókosárral, keringető szivattyúval
MŰSZAKI PARAMÉTEREK:
TÖLTÉSI TÉRFOGAT: 100 liter
FŰTÉSI MÓDOK: gáz/fa/elektromos
KEVERÉS: elektromos működtetésű, cserélhető keverővel
ANYAGMINŐSÉG: rozsdamentes acél (1.4301)
BURKOLAT: csiszolt, pikkelyezett lemez
SÚLY: 135 kg (kiegészítők nélkül)
BEFOGLALÓ MÉRET: 960 x 790 x 1230 mm (kiegészítők nélkül)