Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az automatizált kondenzációs aszaló és szárító berendezés alkalmas minden olyan élelmiszer (gyümölcsök, zöldségek, gomba, tea stb.) aszalására/szárítására, ami természetes úton is képes töppedni. Nagy előnye, hogy szélsőséges hőmérsékleti viszonyok mellett is lehetőséget biztosít a megadott aszalási paraméterek betartására, ezáltal a technológia időjárás független. Az aszaló tér, valamint a fűtőközeg hőmérsékletét szenzorok figyelik, a mért értékeket az automatika dolgozza fel, mely ennek alapján irányítja a rendszert, így biztosítható az optimális aszalási/szárítási teljesítmény. A számítógép folyamatosan figyeli és szabályozza az aszalás/szárítása szempontjából legfontosabb paramétereket, így tartva az optimális, program szerint meghatározott aszalási/szárításai paramétereket. A berendezés teljesen automatikus vezérlésű ezért külön kezelő személyzetet nem igényel.

A fejlesztett egyedi szoftvernek köszönhetően programon keresztül választhatunk gyümölcsspecifikus aszalást/szárítást, de lehetőség van tészták, vagy gyógynövények szárítására is. A +30/+50°C közötti hőmérsékletű levegő a termék nedvességét felveszi és a párologtatón - a párologtató külső felületén az alacsonyabb hőmérséklet miatt - leadja. A berendezés az aszalás/szárítás energiafelhasználás szempontjából leghatékonyabb, és ugyanakkor a leggazdaságosabb módszerét valósítja meg: a levegő keringetésével alacsony üzemi hőmérséklet mellett is tökéletes eredmény érhető el - ráadásul mivel nem forró levegővel szárít, a termék íze, illata, és színe is kevésbé változik, megőrizve a termék elsődleges aromatikáját.

A berendezésben alkalmazott modern számítógépes folyamatszabályzás révén a technológia széles határok között nagyon nagy pontossággal beállítható, optimálisan igazodva ezzel a kezelendő termék tulajdonságaihoz. A berendezés vezérlését végző hardveres és szoftveres rendszer egyaránt cégünk egyedi fejlesztésű, kifejezetten a lehető legbiztonságosabb és legkíméletesebb aszalási-szárítási technológia megvalósítását célzó megoldása.

A berendezés kezelőjén több specifikus, előre programozott receptúra közül lehet választani a gyakoribb alapanyagok esetében. Ez beállítás függvényében jelenthet nagyon kíméletes vízelvonást vagy intenzív szárítást. Az opcionálisan rendelhető számítógép vezérlés esetén az üzemeltető össze is állíthat tetszőleges aszalási-szárítási programokat. A technológiai előnyök mellett számítógép vezérlés biztonságot is ad az üzemeltetőnek, mivel rögzíti a lefutott folyamatokat, amelyek megtekinthetők grafikonok formájában. Internetkapcsolat esetén lehetőség van a berendezés távoli elérésen keresztüli ellenőrzésére, sőt akár a vezérlésére is.

Alkalmazási terület: Gombaüzemek, gyógynövény üzemek, gyümölcsfeldolgozó üzemek.

11 tálcás illetve a 22 tálcás kivitel jellemzői:

A megadott teljesítményadatok tájékoztató jellegűek, tekintve az aszalásra felhasznált alapanyagok sokféleségét, és előkészítésük lehetséges módjait, a szárítás kíméletességét (beállított aszalási hőmérséklet), a napi aszalható mennyiség nagyon széles határok között mozog egy adott berendezés esetében is.

Befoglaló méret (sz x h x m): 710 x 800 x 2000 mm ill. 1420 x 800 x 2000 mm
Polcok mérete (sz x h x m): GN2/1 (530mm x 650mm)
Polcok szám: 11 db ill. 22 db
Polctartó sínek közötti távolság: 50 mm
Ventilátorok száma: 4 (kettő a polcok felett, kettő a két polc sor között)
Párologtató/szárító felület: 3,79 m2 ill. 7,58 m2
Vízelvezető szerelvény: Műanyag, lefolyóba köthető
Hőszigetelés: Vastag, 70mm-es poliuretánhab
Hőenergia forrás: Hőszivattyús, energiatakarékos, kompakt hűtő/fűtő 
Vezérlés: Intelligens vezérlés, célszoftveren keresztül
Paraméterek megadása: Választható receptúrák alapján
Bevitel: Érintőképernyőn, opcionálisan rendelhető számítógépes vezérlés, akár internetes felügyelettel is
Üzemi hőmérséklet: +30/+50°C között
Fogyasztás: Max. 15 kWh/24h ill. 30 kWh/24h
Űrtartalom (liter): 650 ill. 1300
Elektromos teljesítmény (W): 650 ill. 1300

Elektromos csatlakozás (V/Hz):

230

Saját tömeg (kg):

150 ill. 260